top of page

Sabah Erken Uyanmanın Avantajı



Yeni bitirdiğim, büyük eserlerin yaratıcıları nasıl çalışır alt başlıklı, Günlük Ritüeller isimli kitapta 1500’lü yıllar ile 2000’li yıllar arasında yaşamış; batılı yazar, ressam, müzisyen, bilim adamı gibi 144 önemli şahsiyetin günlük alışkanlıkları aktarılmış. Büyük bir çoğunluğu erken uyanıyor ve erken çalışmaya başlıyor. Bazılarının da günlük rutinleri içerisinde yürüyüş yapmak var.


İki yazarlı Zaman Yaratmak isimli kitapta ise yazılımcı yazarlardan birisi odaklanmak için sabah saatlerini seçtiğini, diğeri ise gece saatlerini seçtiğini söylüyor. Hatta bir işe odaklanmak için sabah saatlerini seçen JZ “Sabahları kendinize yapacak bir iş vermek, erken kalkmamıza yardım edecektir ancak benim için bu aynı zamanda erken kalkma nedenimdir.” diyor.


Sağlık açısından erken kalkmak iyi midir bilemiyorum. Ama çalışmak ve odaklanmak açısından sabah saatleri berrak bir zihin açısından önemli olabilir. Birçok kişi yaratıcılıklarının o saatlerde harekete geçtiğini söylüyor. Ben de sabah saatlerini sevenlerdenim.



89 görüntüleme1 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Amaç

bottom of page